Cum ti se pare blogul meu ?

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 23 mai 2010

O.Z.N.-uri subacvatice

O.Z.N.-uri subacvatice
In februarie 1963,pe tarmul Nordic al Norvegiei, nu departe de granita sovietica,trupele N.A.T.O. desfasurau un exercitiu,cu participarea marinei engleze.Radiolocatoarele au observat aparitia brusca ,la o inaltime de 10 km, a unui obiect ce parea de forma sferica si avea diametrul de circa 30-35 m.Vremea era buna deci nu se punea problema unor inversiuni termice sau altor influente perturbatoare.Obiectul a putut fi zarit is prin binocluri.
S-au lansat avertizari ,ca aeronava sa paraseasca locul..La inceput avertismentele au fost formulate in engleza,rusa si apoi norvegiana.
Intrucat obiectul nu reactiona, de pe un aeroport militar, aflat in apropiere ,pe tarm,au decolat doua avioane de vanatoare.Cand acestea s-au apropiat la circa 20 km,obiectul misterios a inceput sa coboare in mare viteza si in zig-zag.Dupa numai cateva secunde,acesta aunsese sub unghiul de actiune al radarelor,ceea ce inseamna ca se gasea la o distanta mai mica de 300 m fata de suprafata marii.Dupa cateva secunde, sonarele, aflate permanent in functiune,au semnalat aparitia unui obiect subacvatic,exact in locul in care radarele pierdusera O.Z.N.-ul.Obiectul a continuat sa se scunfunde in zigzag,ca si cum i-ar fi fost la fel de simplu sa se deplaseze in aer sau in apa.
Fenomene asemanatoare au fost semnalate la 8 februarie 1981,cand in portul spaniel Isla Cristina,doua persoane au vazut,in apa marii, niste lumini stranii care se apropiau ;cand au ajuns la circa 300m de mal,s-au ridicat la suprafata .Martorii au ramas inmarmuriti cand au observat ca obiectul, in forma de disc,a continuat sa se inalte ,cu apa siroind de pe laturi.
In Marea Japoniei a fost semnalat un fenomen similar de echipajul unei nave sovietice de explorari marine(18 august 1980);in Marea Mediterana, de marinarii prezenti pe cele doua pescadoare franceze(1 august 1962).
Exista nenumarate alte asemenea istorii,dar deosebit de impresionante raman relatarile despre niste uriase roti luminoase cu opt sau mai multe spite observate in timp ce se roteau in strafundurile marii.

Niciun comentariu: