Cum ti se pare blogul meu ?

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 23 mai 2010

Mitul lui Dracula

The batMajoritatea persoanelor care nu sunt de origine romaneasca isi amintesc mai mult de cruzimea lui Dracula. Dupa ce a devenit print, exista o versiune conform careia Dracula a invitat multi cersetori si batrani, oameni saraci si bolnavi, la un banchet la castelul sau. Cand oasprtii sai au terminat de mancat si i-au inchinat un toast, Dracula i-a intrebat, "A-ti vrea sa fiti fara griji, sa nu va lipseasca nimic din lumea asta?"

Da, au spus ei cu entuziasm.

Atunci Dracula a acoperit castelul cu scandura si i-a dat foc. Nimeni nu a reusit sa scape cu viata - si acesta a fost sfarsitul problemelor lor, asa cum le-a promis. "Am facut aceasta incat nimeni nu va fi sarac in regatul meu", a spus el.

Conform altei povesti, el a invitat 500 de boieri la banchet si i-a intrebat cati printi au servit la viata lor. Ei au spus ca au servit multi printi. Dracula a realizat ca datorita comploturilor lor au fost schimbati atat de multi printi, si i-a arestat pe toti pe loc. Cei in varsta au fost trasi in teapa, iar pe ceilalti i-a fortat sa se deplaseze 80 km, pana in capitala Valahiei, Poienari, unde au fost fortati sa construiasca o fortareata pe un varf de munte. Ei au lucrat timp indelungat; cand hainele lor s-au rupt au lucrat goi. Majoritatea dintre ei au murit. Dracula a confiscat proprietatile boierilor si le-a donat partizanilor lui. In acest fel el a creat o nobilime noua, loiala lui.

Lui Dracula ii placea sa organizeze cate un banchet si sa cineze in timp ce privea oamenii murind. Forma sa de executie preferata era trasul in teapa. Forma aceasta de executie era suficient de lenta astfel incat sa lase posibilitatea victimelor sa isi curme singure zilele. Ii placea sa traga in teapa mai multi oameni o data, aranjand tarusii in diverse moduri ciudate. Nimic nu era prea brutal pentru Dracula - ii placea sa vada oamenii jupuiti, fierti de vii, etc. Se mandrea cu faptul ca pedepsele aplicate de el erau date in functie de crima savarsita.

Dracula, impalers

Pana in 1462, cand a fost detronat, a ucis intre 40.000 si 100.000 de oameni, posibil chiar mai mult. El intotdeauna cauta o scuza potrivita pentru aceste executii. A ucis negustori care si-au inselat clientii. A ucis femei care isi inselau barbatii. De asemenea, a tras o femeie in teapa intrucat camasa barbatului ei era prea scurta. Copiii nu erau pedepsiti cu trasul in teapa. Dupa pedeapsa, etala corpurile in public, incat sa fie o lectie pentru toti ceilalti. Se spune ca erau peste 20.000 de corpuri spanzurate in afara capitalei sale. Desigur, povesti despre cruzimea lui Dracula au fost mult exagerate de catre dusmanii sai

Dracula dispretuia atat de mult alte tari incat, cand doi ambasadori straini au refuzat sa-si scoata palariile in fata lui, le-a batut palariile in cap in cuie. El s-a opus bisericilor ortodoxa si catolica romana intrucat considera ca acestea ajuta strainii sa obtina prea multa putere in Valahia. A incercat sa previna incercarile negustorilor straini de a inlatura din afaceri locuitorii Valahiei. Daca negustorii nu se supuneau legilor lui erau, desigur, trasi in teapa.

Pentru a dovedi cat de respectate sunt regulile sale, Dracula a pus o cupa de aur in piata publica. Oricine putea bea din ea, dar nu i se permitea nimanui sa o scoata din piata. Nimeni nu a indraznit sa incalce aceasta regula.

Odata, un negustor aflat in vizita si-a lasat punga cu bani la vedere toata noaptea, crezand ca este in siguranta datorita regulilor stricte ale lui Dracula. Spre surprinderea sa, cateva monezi au fost furate. El s-a plans lui Dracula, care a formulat o proclamatie in care se spunea ca banii trebuiesc inapoiati, altfel va distruge orasul. In noaptea aceea Dracula a pus la loc, in secret, banii care lipseau si inca o moneda in plus. In dimineata urmatoare negustorul si-a numarat banii si a observat ca i-au fost inapoiati banii. El i-a spus lui Dracula, inclusiv despre monda in plus. Dracula i-a spus ca hotul a fost prins si urmeaza sa fie tras in teapa. Daca negustorul nu ar fi spus despre moneda in plus, urma sa fie tras si el in teapa.

Niciun comentariu: